JAK VYPADAL PRVNÍ ROK S PLOOM?

První rok s Ploom nebyl jen tak ledajaký

10.6.2024
Čas sice neúprosně běží, ale i za jediný rok se toho dá stihnout opravdu hodně. Možná se to ani nezdá, ale od chvíle, kdy na jaře 2023 vody tuzemského tabákového světa zvířil nepřehlédnutelný Ploom, skutečně uběhl už celý jeden rok. A jaký ten „Ploom rok“ vlastně byl? Zkusme si ho zrekapitulovat a připomenout pár událostmi a fakty!

Koncerty, festivaly, pikniky, ale i dobročinné aktivity

Již krátce po svém příchodu do České republiky se značka Ploom a její technologicky vyspělé zařízení na zahřívání tabáku Ploom X Advanced objevilo na různých společenských a kulturních akcích různého formátu. Ploom totiž na jedné straně přináší do světa tabákových výrobků špičkové technologie, ale na straně druhé sází i na moderní životní styl, který ostatně také sám spoluutváří.

Během uplynulého roku si tak Ploom stihl oblíbit třeba skvělou atmosféru Apetit pikniku, populárního místa plného skvělého jídla a pití, kde se setkávají lidé různých generací a baví se v dobré společnosti. A kdo to loni nestihl, nemusí smutnit — v roce 2024 se na Ploom může při dalších piknicích těšit znovu.

Japonská značka se také představila návštěvníkům pražských Žlutých lázní na vydařeném Yellow Ploom Eventu, nebo na letním pohodovém Summer pop-upu v Riegrových sadech.

Svou společností potěšil Ploom ale i milovníky dobré hudby — například na loňském, hojně navštěvovaném hudebním festivalu Metronome Prague. Nenechal si ale ujít ani letošní pražský koncert legendární kapely Rammstein na výstavišti v Letňanech, kde se návštěvníci mohli zastavit a odpočinout si v Ploom zóně. A kromě možnosti vyzkoušet si zařízení Ploom dostali diváci jedinečnou příležitost vychutnat si chuť zahřívaného tabáku spárovanou s kvalitním proseccem.

TIP: Aktuální seznam Ploom pointů pro tento rok (2024)

S Ploomem se ale tradičně pojí také společenská angažovanost a pozitivní vztah k udržitelnosti — v tomto směru tak stojí za pozornost třeba skvěle rozjetá spolupráce s českou Oděvní bankou a Klubem svobodných matek, jež pomáhají těm, kteří — a především které! — to skutečně potřebují.

Ploom si poradil i se zákazem příchutí

Ani Ploom to však neměl vždy úplně jednoduché. V říjnu roku 2023 vešel v platnost zákon o zákazu zahřívaných tabákových výrobků s charakteristickou příchutí. Toto nařízení pojal Ploom jako příležitost zaměřit se více na jednotlivé tóny a varianty kvalitního tabáku a do svého portfolia přidal další řadu tabákových Camel náplní. V těch si vychutnáte tabákovou chuť s tóny vanilky, kávy, citrusových plodů či nově i chladivý závan mentolu díky unikátní technologii Chilled tipping.

Unikátní SuperPloomer už jede

Ploom nemá ve zvyku jen tak pasivně čekat, až si ho někdo všimne. Svým zákazníkům vychází, ale i vyjíždí vstříc — a to jak prostřednictví dočasných pop-up storů, tak díky unikátní dovážkové službě SuperPloomer.

Ta za první rok svého působení doručila skvělých 2798 objednávek a postupně rozšiřuje svůj akční rádius, takže SuperPloomer nyní aktivně využívají zákazníci už také v širším okolí Prahy a středních Čech. Mnozí ostatně už vědí, že posádky tří elektromobilů s logem Ploom na zavolání dovezou, co si objednáte — od náhradních tabákových náplní Camel, přes příslušenství až po zbrusu nové zařízení Ploom.

Top 5 prvního roku Ploom

A po roce působení značky Ploom na tuzemském trhu si už můžeme také trochu zrekapitulovat to, co jste si — jako zákazníci — oblíbili nejvíce.

Jak tedy vypadají nejoblíbenější produkty Ploom v prvním roce jeho přítomnosti na českém trhu?

 

  • Nejprodávanější tabákovou náplní (karton) je tabák Camel Bronze.
  • Nejprodávanější tabákovou náplní (krabička) je tabák Camel Bronze.
  • Nejprodávanější tabákovou příchutí (celkem) se stal tabák Camel Bronze.
  • Nejprodávanější barvou zařízení Ploom X Advanced se stala nadčasová černá.
  • Nejprodávanějším příslušenstvím Ploom X je přední panel v barvě Ocean Blue.

A jaká je vaše TOP pětka? Ať už jsou vaše oblíbené produkty jakékoliv, doufáme, že spolu s Ploom si užijete požitek ze zahřívaného tabáku i další roky. Je na co se těšit. Nechte se překvapit, jaké žhavé novinky přinese Ploom v nadcházejícím období.

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano