SEZNAMTE SE S DESIGNEM PLOOM

Představujeme svět Ploom – kde se technologie potkává se stylem

1.6.2023
Pokud jste dospělý kuřák a hledáte alternativní způsob, jak si vychutnat tabák doma, na cestách nebo ve společnosti, je Ploom tou pravou volbou.

Ploom využívá nejnovější technologii zahřívaného tabáku, která přináší jedinečný požitek z kouření. Umožňuje vychutnat si potěšení spojené s kouřením tradiční cigarety a zároveň se obejde bez obtěžujících projevů, jako jsou zápach, kouř a popel. Jsou vám tyto situace povědomé?

- Trávíte čas s přáteli a nemusíte stát venku na mrazu, pak je to pro vás to pravé.

- Vaše oblečení si zachová čerstvě vypranou svěžest po delší dobu, pak je to pro vás to pravé.

Znáte tabákovou terminologii?

Dospělé kuřáky, kteří se poprvé pokoušejí o alternativní kouření, může snadno zmást vědecký jazyk související s tématem tabáku. Slova jako hoření, spalování, výpary a regulace teploty se v tabákovém průmyslu skloňují neustále.

Pomůžeme vám jednotlivé termíny odlišit. Podívejte se na tři nejoblíbenější styly „kouření“, které dnes dominují požitku z tabáku:

 

  • Cigarety – existují již desítky let. Teplota tabáku při zapalování cigarety dosahuje v průměru 800 °C. Tabák a jeho obal shoří a tento proces vytváří silný zápach, kouř a popel.
  • Vapovací zařízení – je ironií, že právě tyto výrobky byly jako první označované jako alternativa ke kouření, přestože nepoužívají žádný tabák. Vapování je ve skutečnosti zastřešující výraz pro nejrůznější produkty, od e-cigaret po mody, které používají e-liquidy. Většina vapovacích zařízení zahřívá e-liquid na 100 °C, aby se uvolnila pára, kterou uživatel inhaluje.  

Co je vaping s regulací teploty? Jedná se o technické řešení, které obvykle používají zkušení vapeři. Zařízení umožňuje nastavit si vlastní teplotní limity v rozmezí od 100 °C do 315 °C. 

 

  • Zahřívaný tabák – zařízení jako Ploom X jsou mezi alternativami kouření novinkou. Podobně jako vapování mají i zahřívače tabáku velký potenciál jako výrobky se sníženým rizikem.¹ To znamená, že byly navrženy tak, aby eliminovaly kouř a popel a zanechávaly méně tabákového zápachu.² A to nejen ve prospěch samotného uživatele, ale také s ohledem k jeho okolí. Ploom X používá tabákové náplně Camel, které se zahřívají, nikoliv spalují.

V Ploom jsme se zaměřili na výkon, ne na oheň. To změnilo způsob, jakým si můžete užívat chuť tabáku. Technologie Ploom X HeatFlow stanovuje teplotu zahřátého tabáku na 295 °C. Díky zvýšení teploty tabákových náplní Camel, aniž by došlo k jejich spálení, se uvolňují pouze autentická chuť tabáku a jeho jemné aroma. Slova jako hoření a spalování zahřívaného tabáku se proto v případě Ploom X nepoužívají, stejně jako kouř a popel. 

Nejprve si povíme něco o technologii

Zařízení Ploom X využívá inovativní technologii zahřívání tabáku a je speciálně určeno pro tabákové náplně Camel.

Liší se tím, že nedochází k žádnému spalování, což znamená, že si můžete vychutnat autentickou chuť tabáku bez kouře a popela. 

Na rozdíl od jiných značek Ploom nezahřívá náplň zevnitř (trnem), ale zvenku pomocí technologie HeatFlow. Náplň nikdy nepřijde do přímého kontaktu se zdrojem tepla, takže se tabák nepřipaluje, a navíc proces zahřívání vytváří příjemnou vůni tabáku bez popelu, takže klasický popelník už nebudete potřebovat. 

Díky technologii HeatFlow nevzniká kouř a odpad z tabáku je minimální. Ploom X jsme také navrhli tak, abyste zařízení nemuseli často čistit, takže na jedno balení náplní Camel stačí jedno čištění. Chuť pravého tabáku si můžete vychutnat kdekoliv – doma, v práci i mimo ni.

Ploom X nabízí nejen špičkovou technologii, ale i styl.

Toto zařízení má ergonomický design ve tvaru oblázku, takže skvěle padne do dlaně. Dodává se v několika barevných variantách a se snadno vyměnitelnými předními panely, takže si Ploom X můžete upravit podle své momentální nálady nebo příležitosti – od šmrncovního stylu na party až po decentní pro trávení klidného večera o samotě.

Pokud chcete vědět více, čtěte dál náš blog a prozkoumejte design Ploom a jeho technologii HeatFlow podrobněji. 

Jak používat Ploom X

Hned na úvod vám musíme prozradit, že zařízení Ploom X je velmi intuitivní a snadno se používá. Díky technologii IntuiTouch ho ovládáte bez použití tlačítek a jistě oceníte i rychlost – stačí odsunout kryt, vložit tabákovou náplň, dotykem spustit a již za 25 vteřin je zahřáté a připravené nabídnout vám požitek z tabáku. 

Pak si můžete užívat nejen tradiční kuřácké rituály, ale objevovat i zcela nový zážitek z chuti tabáku, který je diskrétní a ohleduplný k okolí. Určitě už nebudete potřebovat osvěžovače vzduchu v každé místnosti. 

Zařízení Ploom X zůstává aktivní pět minut a během této doby si můžete dopřát tolik potažení, kolik jen chcete, a to bez nutnosti otevírat okna, když venku právě mrzne. Zařízení na jedno nabití umožňuje vychutnat si až 20 náplní, můžete tedy v klidu vyrazit, kamkoliv si vaše srdce žádá.

Spustit video

¹ Průměrné snížení obsahu 9 toxických látek o 90–95 %*

Ploom X je náš inovativní výrobek se zahřívaným tabákem, který má podle našeho názoru velký potenciál jako výrobek se sníženým rizikem ve srovnání s kouřením cigaret.

Ploom X vykazuje v průměru 90–95% snížení obsahu 9 složek, které Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje snížit v cigaretovém kouři.

Důležité: To neznamená, že užívání výrobku Ploom X je bezpečné a eliminuje zdravotní rizika či rizika závislosti spojená s užíváním tabáku. Žádné tabákové výrobky nejsou bezpečné.

* Na základě dostupných strojově měřených údajů porovnávajících 9 škodlivých složek, které WHO doporučuje snížit v cigaretovém kouři, měřených v kouři standardní referenční cigarety (1R6F) a v páře z Ploom X.

² Na základě senzorických testů porovnávajících intenzitu zápachu cigaretového kouře a páry z reprezentativního vzorku zahřívaných tabákových náplní Ploom X.

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano