JAKÁ JE LEVNĚJŠÍ ALTERNATIVA KOUŘENÍ?

Úspory při používání zahřívaného tabáku oproti klasickým cigaretám

1.6.2023

Ať už preferujete jakýkoliv rituál kouření – cigarety, zahřívaný tabák nebo vapování, je dobré se podívat na úspory, které přináší zavedení nejnovějších technologií.

Hledání levnější alternativy ke kouření je jen jedním z důvodů, proč přejít od cigaret k možnosti, jakou je zahřívaný tabák. Jsou tu samozřejmě i další způsoby, včetně rozloučení se s kouřem a jeho přetrvávajícím zápachem v domě, v autě a na oblečení. 

Je zahřívaný tabák levnější alternativou kouření?

Cena krabičky cigaret se v České republice pohybuje kolem 140 Kč, což znamená, že roční náklady na osobu, která vykouří 20 cigaret denně, se pohybují kolem 51 100 Kč.

Takže odpověď na otázku, zda je zahřívaný tabák levnější alternativou kouření, zní jednoznačně ano. 

Ploom X je špičkou v technologii zahřívaného tabáku a přináší bohatou chuť tabáku, nové vzrušující příchutě a zároveň šetří vaše peníze. Pokud uvažujete o přechodu na zahřívaný tabák, určitě si rádi přečtete článek Představujeme Ploom – jedinečnou technologii zahřívaného tabáku, kde zjistíte, proč je technologie HeatFlow od Ploom špičková. 

Cena cigaret vs. vapování

Na rozdíl od ceny zahřívaného tabáku Ploom X, kterou lze snadno vypočítat, určit rozdíl v nákladech, pokud uvažujete o přechodu na vapování, je mnohem složitější. Pravděpodobně vám ušetří peníze v průběhu roku, ale výpočet je složitý. 

Abyste dospěli k nákladům na vapování, musíte do rovnice započítat zařízení, počet lahviček e-liquidu, které spotřebujete za rok, cívku a baterie a nezapomeňte ani na náhradní díly, které se opotřebují.

Hodně záleží i na stylu a značce vaporizéru. Existuje téměř nekonečné množství proměnných, pokud zkombinujete typ vaporizéru s příchutí nabízeného e-liquidu, včetně množství nikotinu, které obsahují. Abyste dospěli k jasnému výpočtu nákladů, je třeba provést rozsáhlý průzkum.

Cena samozřejmě není jediným faktorem. Při přechodu na vapování je třeba mít na paměti také to, že zatímco většina e-liquidů obsahuje nikotin, žádný z nich nepoužívá přírodní tabák, ale pouze příchutě, jak je popsáno v tomto průvodci pro začátečníky

To je významný rozdíl oproti Ploom X a náplním Camel, které byly vytvořeny tak, aby poskytovaly autentickou chuť tabáku a umožňovaly vám znovu si užít své oblíbené rituály.

Výhodná sada

Pokud jste připraveni objevit nový svět zahřívaného tabáku, můžete využít výhodnou sadu Ploom X a náplní Camel.
Spustit video

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano