ALTERNATIVA KE KOUŘENÍ CIGARET

Alternativy kouření

1.6.2023

Dospělí kuřáci se ptají na různé druhy kouření. Ať už kouříte běžné cigarety, nebo si raději ubalíte své vlastní ze sypaného tabáku a papírků, pravděpodobně vám neunikly titulky o alternativních výrobcích, které se objevily na trhu.

Nejnovější alternativy kouření se dělí na tři široké kategorie – zahřívaný tabák, vapování a nikotinové polštářky, které se díky technickým inovacím v posledních 50 letech dostávají stále více do popředí zájmu spotřebitelů.

Uvážlivá volba

Pro všechny alternativy ke kouření cigaret platí, že jejich přijetí dospělými kuřáky na celém světě je součástí přechodu k alternativám kouření, které v porovnání s tradičními cigaretami přinášejí menší riziko a méně obtěžují okolí.

Pasivní kouření je velkým problémem a dobrou zprávou je, že výrobky se zahřívaným tabákem, jako je Ploom X, žádný kouř nevytvářejí. Exkluzivní tabákové náplně Camel, se kterými Ploom X pracuje, jsou zahřívány pomocí jedinečné technologie HeatFlow. Jednoduše řečeno, náplň se nikdy nedotýká zdroje tepla, a tak nedochází k žádnému hoření, nevzniká popel a samozřejmě ani kouř!

Vapovací výrobky jsou v současnosti možná uznávanější než zařízení na bázi zahřívání tabáku, ale jen proto, že přišly na trh jako první. Rozdíl spočívá v tom, že vapování pracuje s tekutinou, která neobsahuje tabák a může, ale nemusí obsahovat nikotin. 

Nikotinové polštářky se liší tím, že neobsahují tabák ani nevytváří kouř. Jednoduše je umístíte v ústech vedle žvýkačky a můžete si kdykoliv a kdekoliv dopřát ochucený nikotinový zážitek.

Různé typy kouření

Zařízení na bázi zahřívaného tabáku, vapování a nikotinové polštářky jsou sice označovány za alternativy kouření, ale žádný z těchto způsobů nevytváří kouř. 

Pro ty, kdo hledají nekuřácký zážitek, který přináší autentickou chuť tabáku, ale zároveň zahrnuje nejnovější příchutě, jako jsou mentol nebo intenzivní bobulové ovoce*, jsou Ploom X a Camel tabákové náplně tou správnou volbou.  

V nabídce je několik klasických tabákových náplní, které se liší intenzitou, od bohatých a plných po lehké a jemné.

K dispozici jsou také varianty náplní Camel, které kombinují tabákovou chuť s mentolovými tóny, nebo výrazné ovocné příchutě a také varianty s různým aroma, které po rozdrcení kapsle ve filtru uvolní příval chutí, takže můžete střídat a měnit chuťové vjemy podle nálady.*

V článku Vše o náplních Camel najdete více informací o této moderní nekuřácké tabákové tyčince.

Naproti tomu vapování se vyznačuje velmi viditelnou páru, kterou vytváří používaná kapalina.

Nikotinové sáčky nemají tepelný zdroj, takže nevzniká žádný kouř ani pára.

Další krok na cestě kouření

Pokud patříte k rostoucímu počtu dospělých kuřáků, kteří hledají alternativy kouření, jež jsou ohleduplnější k okolí, pak se v článku Historie zahřívaného tabáku dozvíte více o vývoji zařízení se zahřívaným tabákem a společnosti Ploom X. 

Dalším důvodem, proč kuřáci po celém světě zvažují přechod na zahřívaný tabák, vapování nebo polštářky, je potenciální úspora nákladů, kterou tyto alternativy nabízejí. Pokud jste připraveni udělat krok vpřed, přečtěte si článek Úspory u zahřívaného tabáku vs. kouření, kde jsou vysvětlena klíčová srovnání nákladů mezi kouřením a alternativami.

 

* Aktualizace: od 23.října 2023 již ze zákona nelze prodávat ochucené tabákové náplně do zahřívačů tabáku. Více informací o zákazu a dostupných náplních se dočtete v našem článku: Barevný svět chutí zahřívaného tabáku s novým zákonem nekončí.

Spustit video

Objevte všechny články blogu

Nejnovější aktuality
Přístup na webové stránky a k výrobkům Ploom mají pouze stávající dospělí kuřáci. Výrobky Ploom nejsou pomůckou pro odvykání kouření a stejně jako všechny tabákové výrobky nejsou bez rizika.

Bylo vám již 18 let?

Ano